Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Peliriippuvainen kärsii sairaudesta

Peliriippuvainen kärsii sairaudesta

  • tehnyt
Peliriippuvainen kärsii sairaudesta ja tarvitsee apua.

Peliriippuvainen tarkoittaa sellaista henkilöä, joka ei osaa säädellä omaa pelaamistaan. Peliriippuvuus on hankala sairaus, josta kärsivä ihminen voi joutua monenlaisiin ongelmiin. Tämän takia olisi hyvä kiinnittää huomiota vastuulliseen pelaamiseen, jotta ongelmilta vältyttäisiin. Jos pelaaminen on sinulle pakonomaista sekä koet esimerkiksi syyllisyyden ja häpeän tunteita pelaamiseen liittyen, kannattaa harkita pelaamisen lopettamista. Asiasta voi keskustella esimerkiksi jonkin asiantuntijan kanssa, joka voi auttaa monin eri tavoin.

Mistä peliriippuvainen saa apua

Peliriippuvainen voi saada apua Suomessa monesta eri lähteestä. Esimerkiksi Peluuri on järjestö, joka pyrkii auttamaan kaikkia peliriippuvuudesta kärsiviä ihmisiä. Sinne voi soittaa täysin anonyymisti ja saada paljon tärkeitä vinkkejä siihen, miten tilanteesta pääsee ulos. Lisäksi esimerkiksi A-klinikka hoitaa peliriippuvaisia ihmisiä, jotka pääsevät klinikan kautta vertaistuen piiriin.

Psykologipalvelut ovat erinomainen tapa hoitaa peliriippuvuutta. Monet psykologit keskittyvät nimenomaan riippuvuuksiin, joten heillä on paljon tietoa siitä, miten niitä voi hoitaa. Suomessa apua voi saada sekä julkiselta että yksityiseltä puolelta, joten palveluja on riittävästi kaikille. Koska peliriippuvuus koskettaa yleensä monia eri elämänalueita, ulkopuoliset ihmiset voivat nähdä tilanteen paremmin ja ohjata oikeaan suuntaan.

Muista vastuullinen pelaaminen

Vastuullinen pelaaminen on erityisen tärkeää silloin, kun pelaa uhkapelejä. Jokaisen pelaajan kannattaa perustaa pelikassa, johon siirtää sen verran rahaa kuin itsellä on varaa. On myös tärkeää muistaa pelata vain sellaisilla rahasummilla, jotka eivät vaikuta liikaa omaan talouteen. Erillinen pelikassa auttaa hallinnoimaan pelaamista, koska tällöin on helpompi seurata sitä, kuinka paljon on voitolla tai tappiolla.

Avainsanat:
Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen