Siirry suoraan sisältöön

Paniikkihäiriön hoito

Paniikkihäiriön lääkitys ja lääkkeetön hoito

Paniikkihäiriön hoito

Paniikissa on kyse lyhytaikaisesta äärimmäisen suuresta ahdistuksen tunteesta. Ihminen saattaa alkaa saamaan paniikkikohtauksia tietyissä arjen tilanteissa. Silloin on hyvä hetki ottaa yhteyttä psykologiin ja keskustella itselle sopivasta hoitomuodosta. Paniikkihäiriön hoito ilman lääkkeitä on mahdollista, mutta siihen on myös saatavilla lääkitys.

Paniikkihäiriö saattaa tuntua sinusta jopa nolostuttavalta asialta, mutta kun olet tunnistanut oireesi paniikiksi, paranemisprosessi voi alkaa. Kyseessä on melko yleinen vaiva, sillä jopa 10-15 prosenttia ihmisistä kokee paniikkia joskus elämänsä aikana. Jos paniikkikohtauksia alkaa esiintymään säännöllisesti, kutsutaan sitä paniikkihäiriöksi. Tällöin potilaalla on mahdollisuus saada paniikkihäiriön lääkitys.

Jos koet, että tarvitset psykologin apua paniikkihäiriöstäsi selviämiseen, voit ottaa meihin yhteyttä. Toimialueeseemme kuuluu Tampereen Tammela, mutta voimme tarvittaessa keskustella myös etäyhteydellä.

Varaa ilmainen keskusteluaika

Aloita paniikkihäiriön hoito jo tänään

Tiedämme, että paniikkihäiriön oireet voivat vaivata tavallista arkea ja tehdä siitä erittäin haastavaa. Sitä varten me olemme täällä, ja haluamme tarjota sinulle ensimmäisen keskusteluajan ilmaiseksi, jotta voimme selvittää, millaista hoitoa tarvitset. Kun otat meihin yhteyttä, psykologimme vastaa sinulle ja tekee kanssasi suunnitelman, jonka avulla paniikkihäiriösi selätetään. Toisille lääkkeellinen hoitomuoto on paras, kun taas toisille on mahdollista selvitä paniikkihäiriöstä myös täysin ilman lääkitystä. Ota siis yhteyttä meihin täyttämällä sivuiltamme löytyvä yhteydenottolomake.

Nainen psykologin vastaanotolla  * Emme jaa tietojasi.

  Vastaamme 48 tunnin kuluessa

  Haluamme, että pääset mahdollisimman pian eroon paniikistasi, ja siksi vastaamme viestiisi jo 48 tunnin kuluessa. Jos haluat, voit sisällyttää yhteydenottoosi jo hieman taustaasi, niin osaamme ohjata juuri oikean ammattilaisen sinulle heti ensimmäisestä puhelinkeskustelusta lähtien. Paniikkihäiriön kanssa eläminen ei koskaan kannatta, ja ammattiavun pyytäminen on jo askel kohti terveempää ja huolettomampaa elämää.
  Psykologi töissä

  Selvitämme paniikkihäiriön syyt

  Jotta paranemisprosessisi voisi alkaa etenemään, pyrimme selvittämään syyt sen takana. Usein paniikkihäiriö ilmenee varhaisaikuisuudessa, mutta se voi yllättää kenet tahansa.

  Vaikka alttius erilaisille mielialahäiriöille on perinnöllinen, vaikuttaa paniikkihäiriön syntyyn myös monet ympäristölliset seikat sekä omat elämäntapahtumat ja kokemukset.

  Usein jokin negatiivinen kokemus ennen paniikkihäiriön alkamista voi olla juuri se laukaiseva tekijä. Tällaisia negatiivisia kokemuksia voivat olla esimerkiksi läheisen menettäminen, parisuhdeongelmat tai vaikka pitkittynyt stressi työelämässä. Kun osaamme sanoa, mistä paniikki johtuu ja saa alkunsa, voimme auttaa sinua matkalla kohti paranemista.

  Monesti paniikkihäiriön lääkitys voi auttaa estämään uusien paniikkikohtausten syntymisen. Lääkkeet ovat usein mielialalääkkeitä, jotka ehkäisevät negatiivisia tuntemuksia.

  Mies psykologin vastaanotolla
  Psykologi töissä
  Nainen psykologin vastaanotolla

  Asiakkaiden palautteet

  Vaikea paniikkihäiriö kuriin psykologin avustuksella

  Ikoni
  Aloin 18-vuotiaana saamaan paniikkikohtauksia säännöllisesti. Paniikki esti minua elämästä normaalia elämää, sillä päätin usein jäädä mieluummin kotiin kuin lähteä ystävien seuraksi ulos. Kun viimein itse huomasin ongelmani, päätin ottaa psykologiin yhteyttä. Nyt olen matkalla kohti parempaa elämää.
  Nanna
  Paniikkihäiriön hoito
  Ikoni
  Olin nuoruudessa koulukiusattu ja varhaisaikuisuudessa menetin itselleni tärkeän henkilön. Kuin huomaamattani aloin saamaan paniikkikohtauksia, jotka pelästyttivät sekä minut että läheiseni. Onneksi sisareni ohjasi minut psykologin luo ja olen päässyt pahimmista kohtauksista yli.
  Matias
  Vaikean paniikkihäiriön hoito
  Ikoni
  Sain ensimmäiset paniikkikohtaukseni noin 40-vuotiaana vaikean eron jälkeen. Minun oli vaikea myöntää itselleni, että en pärjää yksin paniikkien kanssa, joten kesti jonkin aikaa, ennen kuin uskaltauduin pyytämään ammattiapua. Onneksi tein niin, sillä nyt voin henkisesti paljon paremmin ja näet tulevaisuuden valoisampana.
  Kaisa
  Paniikkihäiriö

  Paniikkihäiriön lääkitys ammattilaiselta

  Ammattitaitoiset psykologit auttavat sinua pääsemään takaisin normaaliin elämään kiinni

  Psykologi Tampere tarjoaa käyttöösi paniikkihäiriön hoitoon erikoistuneet työntekijät. He osaavat kuunnella huolesi ja selvittää kanssasi taustasi luottamuksellisesti, jotta saataisiin selvyys paniikkikohtausten alkamiseen.

  Meillä työskentelee vain ammattitaitoista henkilökuntaa, joilla kaikilla on vaitiolovelvollisuus. Voit ottaa meihin yhteyttä luottamuksellisesti kaikissa elämäntilanteissa sekä pienissä ja suurissa ongelmissa.

  Meille on tärkeää, että paniikkihäiriön hoito tehdään juuri sinulle suunnitellulla tavalla. Kaikki ihmiset ovat hieman erilaisia ja omaavat erilaisen taustan. Siksi sinulle tulee tehdä oma suunnitelma, jota noudattamalla me yhdessä sinun kanssasi laitamme paniikkihäiriösi kuriin. Olemme valmiit auttamaan sinua matkallasi kohti parempaa huomista. Ota meihin yhteyttä jo tänään ja anna meidän auttaa sinua.

  Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen