Siirry suoraan sisältöön

Käyttäytymisterapia

Dialektinen ja kognitiivinen käyttäytymisterapia

Mies keskustelee käyttäytymisterapiasta

Käyttäytymisterapiasta voi saada apua hyvin moniin mielenterveydenongelmiin. Mielenterveysongelmat voivat aiheuttaa myös epätoivottua käytöstä, jota käyttäytymisterapiassa pyritään muokkaamaan positiivisempaan suuntaan. Meiltä löytyy sekä kognitiivinen että dialektinen käyttäytymisterapia, jotka molemmat ovat hieman erilaisia hoitomuodoiltaan. On täysin henkilöstä ja mielenterveyden ongelmasta kiinni, kumpaa terapiamuotoa käytetään.

Kognitiivinen käyttäytymisterapia on se yleisempi hoitomuoto, jota psykologimme tarjoavat. Ennen hoitomuodon valitsemista käymme kuitenkin kanssasi yksityiskohtaisesti läpi kaikki seikat, jotka ovat käytöksesi ja ongelmiesi takana. Kun olemme tutustuneet sinuun, osaamme tarjota sinulle parasta mahdollista hoitoa, jota ansaitset. Meille olet tervetullut aina keskustelemaan ammattitaitoisten psykologiemme kanssa.

Jos haluat saapua meille paikan päälle, voit jättää viestiä yhteydenottolomakkeen kautta ajan varaamiseksi. Toimipisteemme on Tampereen Tammela, ja meille on helppo löytää.

Varaa ilmainen puhelinkeskustelu

Varaa käyttäytymisterapia puhelinkeskustelun päätteeksi

Kärsitkö mielenterveysongelmista tai niistä aiheutuvista käyttäytymisongelmista? Ei hätää, me voimme auttaa. Meiltä löytyy ammattitaitoinen tiimi, joka on valmiina auttamaan sinua milloin tahansa. Voit ottaa meihin yhteyttä sivultamme löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta ja varata ilmaisen puhelinkeskusteluajan yhden psykologimme kanssa. Oli tarpeenasi sitten dialektinen käyttäytymisterapia Tampere ja Tammela alueella, tai kognitiivinen käyttäytymisterapia, tulet saamaan meiltä apua. Yhteydenottosi jälkeen me vastaamme sinulle 48 tunnin kuluessa puhelinajan sopimiksesi. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään, joten voit kirjoittaa meille hyvin matalalla kynnyksellä.

Nainen psykologin vastaanotolla  * Emme jaa tietojasi.

  Vastaamme 48 tunnin sisällä

  Me tiedämme, että mielenterveysongelmien parissa kamppailu on erittäin haastavaa. Siksi vastaamme yhteydenottoosi jo 48 tunnin kuluessa puhelinajan sopimiseksi. Kun olemme keskustelleet kanssasi, osaamme auttaa ja ohjata sinut juuri oikean ammattilaisen vastaanotolle. On tärkeää, että saat juuri sellaista hoitoa, joka on paras mahdollinen sinun tarpeisiisi.

  Psykologi töissä

  Tarjoamme sinulle parhaan terapiamuodon

  Kognitiivinen käyttäytymisterapia on lievempi terapian muoto, jossa etsitään yhteyttä omien ajatusten, tuntemusten ja käytöksen välillä, ja pyritään muokkaamaan käytöstä parempaan suuntaan. Sen aikana voidaan esimerkiksi oikoa ajatusvirheitä ja altistaa epämiellyttäville tunteille.

  Kun potilas altistuu epämiellyttäville tunteille, ei niitä enää ala välttelemään tiedostamattaan. Lisäksi terapian aikana opetellaan rentoutumaan ja toimimaan oikein epämiellyttävän tunteen noustessa pintaan.

  Dialektisella käyttäytymisterapialla tarkoitetaan hieman vahvempaa terapiamuotoa, sillä se on tarkoitettu epävakaan persoonallisuuden hoitoon. Sen avulla voidaan hoitaa esimerkiksi itsetuhoisia potilaita. Psykologi yhdessä potilaan kanssa yrittää selvittää sitä, mitä potilaan ajatusmaailmasta puuttuu, ja miten rajallista ymmärrys on. Terapiassa pyritään myös hoitamaan traumoja käytöksen takana, jotta voitaisiin saada paras mahdollinen lopputulos.

  Kun otat meihin yhteyttä, selvitämme kanssasi, onko kognitiivinen käyttäytymisterapia vai dialektinen terapia juuri sinun juttusi.

  Terapiaistunto
  Psykologi töissä
  Nainen psykologin vastaanotolla

  Asiakkaiden palautteet

  Kognitiivinen terapia kokemuksia

  Ikoni
  Lapsellani todettiin ADHD reilu vuosi sitten ja tarvitsin apua hänen käytösongelmiinsa. Ratkaisu meille oli kognitiivinen käyttäytymisterapia, jonka aikana poika pääsi näkemään ja oppimaan, millaista on hyvä käytös ja miten tietyissä tilanteissa tulisi toimia. Jatkamme terapiaa vielä, mutta arki sujuu jo paremmin.
  Maikki
  Käyttäytymisterapia
  Ikoni
  Elämässäni on ollut paljon hankalia kokemuksia, joista pääsin puhumaan psykologin kanssa. Tästä johtuen aloin kokemaan myös itsetuhoisia ajatuksia, joista en olisi päässyt eroon ilman ammattilaisen apua. Olen erittäin kiitollinen kaikesta avusta ja tuesta jota olen saanut.
  Hannele
  Käyttäytymisterapia
  Ikoni
  Minulla todettiin ADHD vasta aikuisiällä ja olen koko ikäni käyttäytynyt levottomasti sen takia. Kognitiivisesta käyttäytymisterapiasta on ollut minulle apua jokapäiväiseen arkielämään, ja aion jatkaa terapiaa yhä. Nyt minusta on tulossa isä, enkä aio käytösongelmien pilata elämääni.
  Iivari
  Käyttäytymisterapia

  Kognitiivinen käyttäytymisterapia ammattipsykologilta

  Kaikki psykologimme ovat korkeasti koulutettuja

  Kun tarvitset apua mielenterveysongelmiin, psykologi Tampere antaa käyttöösi korkeasti koulutetut psykologit, joilla jokaisella on hieman eri osaamisalueensa. Sinua tulee palvelemaan se psykologi, jonka erikoisosaaminen vastaa tarpeisiisi.

  Psykologeiltamme löytyy osaamista niin käyttäytymisterapiasta, masennuksen hoidosta, ahdistuksen hoidosta, univaikeuksien selvittämisestä ja kriisituen antamisesta sekä hyvin monesta muusta mielenterveyden osa-alueesta.

  Voit ottaa meihin yhteyttä täysin luottamuksellisesti, sillä meillä on täysi vaitiolovelvollisuus. Emme jaa tietojasi kolmansien osapuolten kanssa. Oli kyseessä sitten käyttäytymisterapia tai vaikka kriisihoito, voit lähettää meille viestin sivultamme löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta. Me vastaamme sinulle mahdollisimman pian, jotta pääsemme nopeasti alkuun. Laita meille viestiä, äläkä koskaan jää yksi ongelmien kanssa.

  Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen