Siirry suoraan sisältöön

Ahdistuneisuushäiriö

Yleistynyt ahdistuneisuushäiriö kuriin

Psykologi käy keskustelua ahdistuneisuushäiriöstä

Lähes kaikki kokevat jossakin vaiheessa elämäänsä ahdistusta. Kyseessä on täysin normaali tunne, joka silloin tällöin sattuessa ei haittaa normaalia elämää. Jos ahdistus ei kuitenkaan helpota, vaan se jää niin sanotusti päälle, voi ahdistuksen hoito ammattilaisen avulla olla tarpeen.

Hetkellinen ahdistus voi parhaimmillaan jopa lisätä omaa toimintakykyä. Jos tunne kuitenkin kasvaa voimakkaaksi, käy päinvastoin. Yleistynyt ahdistuneisuushäiriö lamauttaa ja aiheuttaa ongelmia sosiaalisissa tilanteissa. Pahimmillaan se vaikuttaa negatiivisesti omiin ihmissuhteisiin, töihin, kouluun ja muuhun elämään. Siksi asialle kannattaa tehdä jotakin mahdollisimman ajoissa, jotta ongelmilta vältytään.

Meidän toimipisteemme sijaitsee Tampereen Tammelassa, ja meille on helppo saapua niin omalla autolla kuin julkisillakin. Jos olet kauempaa Suomesta, voit olla meihin yhteyksissä etäyhteydellä.

Varaa ilmainen keskusteluaika

Laita ahdistuneisuushäiriö kuriin ammattilaisen avulla

Vaikea ahdistuneisuushäiriö tekee normaalista arjesta raskasta, eikä kukaan jaksa pitkään kestävien oireiden parissa. Kun ahdistuneisuus häiritsee elämää, voit ottaa meihin yhteyttä. Ensimmäinen puhelinaika on meillä täysin ilmainen, ja sen aikana keskustelemme tilanteestasi. Mietimme, miten voisimme auttaa sinua parhaalla mahdollisella tavalla, jotta selviäisit ahdistuneisuudesta ja saisit taas normaalin arkesi takaisin. Yhteydenottaminen meihin ei sido sinua mihinkään ja kaikki toiminta kanssamme on täysin luottamuksellista. Täytä sivultamme löytyvä yhteydenottolomake niin keskustellaan lisää.

Nainen psykologin vastaanotolla  * Emme jaa tietojasi.

  Selvitämme syyt ahdistuneisuushäiriön takana

  Ahdistuneisuus voi olla seurausta hyvin erilaisista asioita ja jokainen meistä on yksilö. Ahdistuksen takana voi olla esimerkiksi aivojen välittäjäaineissa tapahtuneet muutokset, sosiaaliset ongelmat, omat elämäntavat, pitkittynyt stressi tai jokin muu seikka. Nämä voivat olla joko itsesi tiedostamia asioita tai sitten täysin tiedostamattomia. Ahdistunut henkilö on usein huolissaan terveydestään, taloudestaan, ihmissuhteistaan ja tulevaisuudestaan.

  Masennus

  Hoidamme ahdistushäiriöitä

  Mielestämme toimivin tapa ahdistuneisuuden hoidossa on terapia. Rinnalle voidaan harkinnan mukaan ottaa lääkehoito. Hoitomuoto riippuu kuitenkin yksilöstä ja teemme kanssasi juuri sinulle sopivan hoitosuunnitelman.

  Käymme kanssasi läpi erilaisia rentoutusharjoituksia ja kognitiivista käyttäytymisterapiaa. Opetamme sinulle, miten voit toimia kun ahdistuneisuus iskee, ja miten selätät sen arjen keskellä.

  Lääkityksenä on mahdollista käyttää niin sanottuja mielialalääkkeitä, joiden avulla ahdistuneisuuden saa hellittämään. Lääkitys käydään kuitenkin jokaisen kohdalla yksityiskohtaisesti lävitse ja katsomme, millainen lääkitys ahdistukseen sopii juuri sinulle. Jos jokin hoitomuoto sopii jollekin toiselle, ei se välttämättä sovi sinulle, sillä kaikki ovat yksilöitä.

  Yleistynyt ahdistuneisuushäiriö on mahdollista saada kuriin ja siitä voi parantua. Autamme sinua mielellämme matkallasi kohti huolettomampaa arkea.

  Nainen psykologin vastaanotolla
  Terapiaistunto
  Mies psykologin vastaanotolla

  Asiakkaiden palautteet

  Paha ahdistuneisuushäiriö ja sen hoito

  Ikoni
  Sain apua ahdistuneisuushäiriön hoitoon, kun se alkoi vaivaamaan normaalia arkeani ja näkymään ihmissuhteissani. Lääkitystä jatkettiin vielä senkin jälkeen, kun tunsin itseni jo lähes terveeksi. Nyt minulla on jo parempi olo ja lääkitys on jätetty kokonaan pois. Olen erittäin tyytyväinen saamaani hoitoon.
  Mikael
  Ahdistuneisuushäiriö
  Ikoni
  Päätin ottaa yhteyttä psykologiin, kun normaali arki alkoi tuntua liian haastavalta. Olin ollut sairaslomalla jo reilun kuukauden, kun tajusin, että kyseessä on ahdistuneisuuden aiheuttamat oireet. Nyt voin jo hieman paremmin ja olen jo palannut takaisin töiden pariin.
  Maria
  Paha ahdistuneisuushäiriö
  Ikoni
  Sain apua ahdistuksen hoitoon, kun elämässäni oli tapahtunut paljon kaikkea negatiivista. Osasin tunnistaa syyt ahdistuneisuuden takana, mutta en osannut tehdä tunteilleni mitään. Olen erittäin kiitollinen minua hoitaneelle psykologille, sillä hänen ansiostaan jaksan nyt paremmin.
  Kaisa
  Ahdistuneisuushäiriö

  Yleistynyt ahdistuneisuushäiriö kuriin ammattilaisen avustuksella

  Saat apua alan ammattilaisilta

  Meillä työskentelee joukko alan ammattilaisia, mitä tulee mielenterveysongelmiin ja häiriöihin. Psykologi Tampere antaa käyttöösi juuri sinun ongelmiisi erikoistuneen ammattilaisen, jotta saisit parasta mahdollista hoitoa.

  Kaikilla työntekijöillämme on vaitiolovelvollisuus. Meille voit tulla levollisin ja luottavaisin mielin, sillä kaikki mitä kanssamme keskustelet, pysyy vain meidän tietonamme, eikä siirry kolmansille osapuolille.

  Mikäli koet itselläsi toistuvaa ahdistuneisuutta, älä jää asian kanssa yksin. Sinun kannattaa rohkeasti hakea apua psykologiltamme. Voit ottaa meihin yhteyttä täysin ilman minkäänlaista sitoutumispakkoa ja halutessasi voit keskustella kanssamme ensimmäisen kerran jopa täysin nimettömästi. Älä anna ahdistuksen tehdä elämästäsi hankalaa, vaan laitetaan ahdistuneisuushäiriö yhdessä kuriin. Täytä yhteydenottolomakkeemme jo tänään, jotta prosessi voi alkaa.

  Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen