Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Paniikkihäiriö lääkitys ja terapian yhdistelmä

Paniikkihäiriö lääkitys ja terapian yhdistelmä

  • tehnyt
Paniikkihäiriön hoidossa tärkeää on säännöllinen lääkitys

Paniikkihäiriö lääkitys pitää yleensä sisällään SSRI -masennuslääkkeen, joka on tutkitusti toimiva lääke kovasta paniikkihäiriöstä kärsivälle henkilölle. Lääkkeen määrää tietenkin aina lääkäri, joten jos kärsii paniikkihäiriöistä, kannatta suunnata ensimmäiseksi lääkärin vastaanotolle. Lääkehoidon lisänä on hyvä myös ottaa käyttöön säännöllinen terapia, jossa erilaisia paniikkikohtauksen laukaisevia tilanteita ja tapahtumia voidaan käydä läpi sekä pohtia, miten niistä voisi selvitä ilman kohtauksia.

Paniikkihäiriö lääkitys SSRI -lääkkeillä

Paniikkihäiriön lääkityksenä käytetään siis yleisimmin SSRI -lääkitystä, joka on masennuslääke. Kun tällaisia lääkkeitä käytetään paniikkikohtausten hoitoon, on niiden annoskoko yleensä melko pieni. Tarvittaessa toki annosta suurennetaan lääkärin ohjeen mukaan, mikäli näin katsotaan tarpeelliseksi. Lääkkeet eivät sovi äkillisen kohtauksen hoitoon, vaan niiden vaikutus alkaa näkyä vasta muutaman viikon jälkeen käytön aloituksesta.

Paniikkihäiriön hoito on aina yksilöllistä. Myös itsehoito on erittäin tärkeää ja sen laiminlyönti johtaa helposti paheneviin oireisiin. Kannattaa siis muistaa ottaa lääkkeet ohjeiden mukaisesti ja noudattaa tehtyä hoitosuunnitelmaa, jotta oma vointi paranee ja toisaalta myös pysyy hyvänä. Kofeiini on hyvä jättää pois omasta ruokavaliosta, koska se helposti pahentaa oireita.

Hyvä hoito

Hyvä paniikkihäiriön hoito käsittää lääkehoidon, sairausvalistuksen ja psykoterapian. Nämä yhdessä auttavat yleensä erittäin hyvin vähentämään oireita osittain tai joillakin jopa kokonaan. Hyvä hoito mahdollistaa normaalin elämän elämisen ilman pahoja kohtauksia, jolloin kohtauksen laukaisevia paikkoja tai tilanteita ei tarvitse jatkuvasti välttää paniikkikohtauksen pelossa.

Avainsanat:
Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen